Translate

czwartek, 29 grudnia 2016

Rafaello

TEE.pnghttp://zspkarpacz.nazwa.pl/cook/images/garyscookbook/rafaello.jpg
Rafaello

 Składniki:
  • 2 ½ szklanki mleka
  • 3 żółtka
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 300g masła
  • 250g kokosu i płatków migdałowych
  • 1 szklanka adwokata
  • ok. 500g herbatników (64 sztuk)
 
Sposób przygotowania:

Ugotować budyń. 
W tym celu 2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. ½ szklanki mleka wymieszać z żółtkami i mąkami. 
Dodać do gotującego się mleka i ugotować budyń, ciągle mieszając. Budyń ostudzić.
Masło utrzeć mikserem. 
Dalej miksując dodawać porcjami zimny budyń. Następnie dodać stopniowo adwokat. 
Wyłączyć mikser i wmieszać z kokosem i migdałami).
Rozłożyć pierwszą warstwę herbatników. 
Na herbatnikach rozsmarować ¼ masy budyniowej. 
Postępować tak dalej, aż do wyczerpania składników. 
Posypać ciasto kokosem i migdałami.


TEE.png

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz