- 2 ½ szklanki mleka
- 3 żółtka
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 2 łyżki mąki pszennej
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 300g masła
- 250g kokosu i płatków migdałowych
- 1 szklanka adwokata
- ok. 500g herbatników (64 sztuk)
Sposób przygotowania:
Ugotować budyń.
W tym celu 2 szklanki mleka zagotować z cukrem i
cukrem waniliowym. ½ szklanki mleka wymieszać z żółtkami i mąkami.
Dodać
do gotującego się mleka i ugotować budyń, ciągle mieszając. Budyń
ostudzić.
Masło utrzeć mikserem.
Dalej miksując dodawać porcjami zimny budyń.
Następnie dodać stopniowo adwokat.
Wyłączyć mikser i wmieszać z kokosem i migdałami).
Rozłożyć pierwszą warstwę herbatników.
Na herbatnikach rozsmarować ¼ masy budyniowej.
Postępować tak
dalej, aż do wyczerpania składników.
Posypać ciasto kokosem i migdałami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz