Paluchy z ciasta francuskiego
Paluchy z ciasta francuskiego, nadziewane pieczarkami i czerwoną
cebulką. Wierzch posypany serem żółtym i czarnuszką, która nadaje
całości ciekawego smaku i aromatu. Smaczne, lekkie i szybkie. Doskonale
sprawdzą się jako przekąska i danie główne, dodatek do sałaty lub
czerwonego barszczu.
Składniki:
1 opakowanie ciasta
francuskiego,
250 g pieczarek,
2 średnie cebule czerwone,
łyżeczka
suszonego oregano,
pieprz, sól, łyżka czarnuszki, ser żółty
Cebulę obrać, umyć i pokroić w półksiężyce.
Zeszklić na odrobinie oleju.
Pieczarki obrać, umyć i osuszyć, pokroić w plasterki.
Dodać do cebuli i
podsmażać kilka minut.
Doprawić solą, pieprzem i oregano.
Ostudzić.
Ciasto francuskie pokroić na ok. 8 cm pasy, nakładać farsz i zwijać,
następnie ruloniki poprzekrawać i ułożyć na blaszce wyścielonej papierem
do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, ok. 15-20
minut, do zrumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz