Ten gatunek
storczyka pochodzi z terenów Azji, Chin i Japoni. Nadaje się do uprawy
gruntowej.
Charakteryzuje się niezwykłymi kwiatami przypominającymi fruwające
kolibry, stąd też pochodna nazwa. Kwiatostany bardzo długo utrzymują się
na łodydze. Najlepiej rośnie w miejscach półcienistych, lekko
słonecznych oraz osłoniętych od wiatru. Obecnie jest rośliną stosunkowo
rzadko spotykaną w naturalnym środowisku. Jedyne miejsca gdzie można
spotkać tą odmianę storczyka, są górskie torfowiska – głównie są to
tereny uciążliwe do uprawy rolnictwa w nowoczesnej Japonii. Dzięki temu
ten jak i inne rodzaje kwiatów uchowały się w swoim naturalnym
środowisku. Roślina osiąga wysokość ok. 30 cm i obfituje w liczne
kwiaty. Jej liście są intensywnie zielone o długości nawet 20 cm zaś
kwiaty, których na jednej łodydze może być nawet 8 szt., mają szerokość
ok. 4 centymetrów.
kg. wiśni
1,5 l. czystej wódki
Syrop z pół l wody i 0,5 kg cukru
1/4 l miodu gryczanego - ja daję połowę mniej, bo ma za mocny smak
1/4 l spirytusu
2 łyżki rumu - ja daję 3, ale to też w/g własnego uznania
Wiśnie płuczemy i drylujemy,
owoce i 1/5 pestek wrzucamy do słoja, zalewamy wódką i szczelnie zakręcamy.
Odstawiamy na miesiąc, trzy razy w tygodniu potrząsając słojem.
Następnie ostrożnie zlewamy płyn, dodajemy syrop,spirytus i rum.
Odstawiamy na półtora miesiąca, po czym przefiltrowaną nalewkę przelewamy do butelek.
Make Money Online : http://ow.ly/KNICZ
2 kg. wiśni
1,5 l. czystej wódki
Syrop z pół l wody i 0,5 kg cukru
1/4 l miodu gryczanego - ja daję połowę mniej, bo ma za mocny smak
1/4 l spirytusu
2 łyżki rumu - ja daję 3, ale to też w/g własnego uznania
Wiśnie płuczemy i drylujemy,
owoce i 1/5 pestek wrzucamy do słoja, zalewamy wódką i szczelnie zakręcamy.
Odstawiamy na miesiąc, trzy razy w tygodniu potrząsając słojem.
Następnie ostrożnie zlewamy płyn, dodajemy syrop,spirytus i rum.
Odstawiamy na półtora miesiąca, po czym przefiltrowaną nalewkę przelewamy do butelek.
Make Money Online : http://ow.ly/KNICZ
2 kg. wiśni
1,5 l. czystej wódki
Syrop z pół l wody i 0,5 kg cukru
1/4 l miodu gryczanego - ja daję połowę mniej, bo ma za mocny smak
1/4 l spirytusu
2 łyżki rumu - ja daję 3, ale to też w/g własnego uznania
Wiśnie płuczemy i drylujemy,
owoce i 1/5 pestek wrzucamy do słoja, zalewamy wódką i szczelnie zakręcamy.
Odstawiamy na miesiąc, trzy razy w tygodniu potrząsając słojem.
Następnie ostrożnie zlewamy płyn, dodajemy syrop,spirytus i rum.
Odstawiamy na półtora miesiąca, po czym przefiltrowaną nalewkę przelewamy do butelek.
Make Money Online : http://ow.ly/KNICZ
2 kg. wiśni
1,5 l. czystej wódki
Syrop z pół l wody i 0,5 kg cukru
1/4 l miodu gryczanego - ja daję połowę mniej, bo ma za mocny smak
1/4 l spirytusu
2 łyżki rumu - ja daję 3, ale to też w/g własnego uznania
Make Money Online : http://ow.ly/KNICZ
2 kg. wiśni
1,5 l. czystej wódki
Syrop z pół l wody i 0,5 kg cukru
1/4 l miodu gryczanego - ja daję połowę mniej, bo ma za mocny smak
1/4 l spirytusu
2 łyżki rumu - ja daję 3, ale to też w/g własnego uznania
Make Money Online : http://ow.ly/KNICZ
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz