Translate

wtorek, 12 marca 2019

Karmelowe LATTE

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzuK2Z3N8l0foGcLb0qtUvDA_Ds8oC81XJiy-iOUCISeFejEUXhH1W-s-lOPExk79ixnNFy0ht0-UR4ZUn7UQezWRtA7-0a6HBLLR_1LcGsW0C8EP1iwvFCSEq6uxwUOa3ng6lp6DeMB4/s1600/kawa+(2).JPG

Składniki:

Porcja kawy NESCAFÉ Espresso – 

60 ml wody  
Sos karmelowy albo toffi – 30 ml
Mleko 3,2 % - 140 ml
Mleczna piana – 1 łyżka
Bita śmietana – 20 ml
Cukier


Sposób przygotowania:


1. Wlej 10 ml sosu karmelowego lub toffi do wysokiej szklanki.
2. Przygotuj mleczną pianę, np. za pomocą spieniarki.
3. Wlej do szklanki gorące mleko – 1 cm ponad górne ucho naczynia.
4. Nałóż na wierzch łyżkę mlecznej piany.
5. Okrężnymi ruchami wlej po ściankach 10 ml sosu – zataczając 3 koła wokół wnętrza szklanki.
6. Wlej porcję kawy NESCAFÉ Espresso.
7. Nałóż porcję bitej śmietany i udekoruj ją 10 ml sosu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz